Sanselig matglede – blomkål curry

Sanselig matglede – blomkål curry

«Ikke kan vi tenke godt, elske godt eller sove godt, hvis vi ikke har spist godt», Virginia Wolf

Sanselig matglede handlet blant annet om å nyte mer. Vi kan plante mer av det gode i vårt liv dersom vi gir det gode mer av vår oppmerksomhet. Med dette som utgangspunkt inviterte Anne Tveit Knutsen og jeg til en inspirerende kurskveld i Sanselig Matglede. Her fikk deltagerne bli med på et nærende festmåltid for den helhetlige kroppen. Anne er visuell kunstner, og denne kvelden lekte hun seg med det visuelle uttrykket og dekket et kunstferdig bord. Vi hadde valgt en spennende vegetar meny, og deltagerne laget selv maten, og vi avsluttet med et felles helgrønt måltid. I tillegg til å lære smakfulle vegetar retter ønsket vi å bruke kvelden til å utforske hvordan vi kan nyte mer mens vi spiser. Vi brukte måltidet og rammene rundt for å komme i kontakt med, og nære det som gjør oss godt.

En av oppskriftene vi hadde denne kvelden var denne nydelige blomkål curryen, og den vil jeg gjerne dele med dere:

Grønn curry med kikerter, blomkål og bok choy
1 gul løk
2 ss finrevet fersk ingefær
1 blomkål
1 ts malt koriander
1 ts chilipulver
4-5 ts grønn currrypaste ( viktig å smake det til så det ikke blir for sterkt)
2 ts gurkemeie
1 dl vann
1 bokser kokosmelk
1 bokser kikerter ( 400 g)
bok choy – tilsettes til slutt og varmes opp i 3 minutter før servering
saft av 1 lime
salt, pepper
fersk koriander
olje til steking

Slik gjør du:
1. Finhakk løk, fin riv ingefær og del blomkål i små buketter.
2. Stek løken i et par minutter i en dyp stekepanne / wokpanne i litt olje. Tilsett blomkål, ingefær, malt koriander, chilipulver, currypaste og gurkemeie og stek et par minutter til.
3. Tilsett så vann og kokosmelk og rør alt godt sammen. Legg på lokk og la gryta småkoke i cirka 15 minutter eller til blomkålen har blitt mør.
4. På slutten av koketiden tilsettes skylte, avrente kikerter og bok choy
5. Smak til med lime, salt og pepper. Server med fersk, hakket koriander.

Så er det bare å nyte et deilig måltid i full tilstedeværelse.

 

les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *